Οι Νέοι είναι …Ωραίοι~Θέλμα Καραγιάννη

Οι Νεοι ειναι.. Ωραιοι

με την Γιώτα Λιαποπούλου ~Think Positive radio


Οι Νέοι είναι.. Ωραίοι  και γιαυτο είναι ωραιο να τους γνωριζουμε!

Η Γιώτα Λιαποπούλου κάθε  δεύτερη Τρίτη 19:00 -21:00 , διαλεγει και μας συστηνει καλλιτεχνες που εχουν κατι νέο να πουν..

Οι ακροατές του Think Positive radio εχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δουλειά τους και να συνομιλήσουν μαζί τους στο chat του σταθμού

 

 
 

Listen Live & Chat

Aυτή την Τρίτη η Θέλμα Καραγιάννη..

Η Θέλμα Καραγιάννη γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Τα εφηβικά της χρόνια τα έζησε στα Ιωάννινα, όπου και πήρε Πτυχίο Ωδικής και κλασσικού πιάνου από το Ηπειρωτικό Ωδείο (τάξη κ. Ζέρβα).

 Το ακαδημα’ι’κό έτος 1987-1988 παρακολούθησε μαθήματα  πιάνου με τον R. Votapek  και Ανωτέρων θεωρητικών με τον J. Arnold στο μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Michigan.
 Πήρε το Δίπλωμα κλασσικού πιάνου με  “Άριστα” παμψηφεί, με καθηγητή τον Γιάννη Μιχαηλίδη και Πτυχίο Φυγής (Φούγκας),  με καθηγητή τον Βαγγέλη Κοκκόρη από το Ορφείο Ωδείο Αθηνών.

  Έκανε τριετείς σπουδές υποκριτικής, κίνησης και αυτοσχεδιασμού στο ”Θέατρο Των Αλλαγών” με καθηγητές τους  Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Κωστή Σφυρικίδη, Νίκο Κορνήλιο.

 Καθηγήτριες φωνητικής της υπήρξαν η Λουτσία Φρατσέα, η Ακτή Δρίνη και η Σοφία Βόσσου.

 

 Από τα πρώτα εφηβικά της χρόνια έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις  σε συναυλιακούς χώρους, θέατρα και μουσικές σκηνές εντός κι εκτός Αθηνών ως τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έχει επίσης εμφανιστεί ζωντανά σε πολλές τηλεοπτικές (ΕΡΤ, MEGA CHANNEL, ALPHA, ALTER) και ραδιοφωνικές εκπομπές (Στο Κόκκινο, 902, ΕΡΑ2, Ηλιούπολις on Air, Ράδιο Πάρις, ΕΡΤopen κλπ) .

 Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Τουρνά, την Αργυρώ Καπαρού, τον Γιάννη Βασιλόπουλο, Δημήτρη Κοντογιάννη, τον Γιάννη Λεμπέση, τη Νάντια Καραγιάννη, τον Κώστα Μάντζιο, τον Πασχάλη Τόνιο, τον Βαγγέλη Δούβαλη,και τη Θεοδοσία Στίγκα.

Έχει στο ενεργητικό της τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές:

1) “Η ζωή στο Βασίλειο του Τίποτα”, σε μουσική και στίχους Αρετής Κοκκίνου

2) “Το βάθος της επιφάνειας”, σε ποίηση Άρη Κουτσούγκου και μελοποίηση Φίλιππου Περιστέρη (απαγγελίες Κίμων Ρηγόπουλος)

3) ”Σε χρόνο μηδέν”, σε ποίηση Άρη Κουτούγκου και μελοποίηση Φίλιππου Περιστέρη (απαγγελίες Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος)

 

*Συμμετοχές στους δίσκους:

1) “ Οι νέοι προκαλούν” από την ομάδα τελειοφοίτων της Σχολής του Άκη Γκολφίδη,

2) “Αρβανίτικα τραγούδια” των Ν. Σαραγούδα, Ν. Πανουργιά,

3) “Μέγας Ανατολικός” του Ανδρέα Εμπειρίκου σε μελοποίηση του Παναγιώτη Βήχου,

4) “Του χρόνου του κουβάρι”, του Πασχάλη Τσέρνα,

5) “Αντιστέκομαι” του Νίκου Κατσιπόδη,

6) ”Via Negativa” των Θοδωρή Τσάκωνα και Παναγιώτη Κελάνδρια,

7) ”Σώματι και Ψυχή”, σε ποίηση Μαίρης Γραμματικάκη,

8) ”Νησιά στη Βεράντα” των Μαρίας Παπαδάκη και Αρετής Κοκκίνου,

9) ”Στην Εποχή της Αλεπούς” των Μιχάλη Μπουρμπούλη και Βασίλη Σαλταγιάννη, 10)”Ανεμογιαλός” των Κώστα Λάζαρη και Λίνου Κόκοτου,

11) ”Αήττητο Αλάτι” των Ηλία Παπακωνσταντίνου και Αρετής Κοκκίνου.  

Kατά το διάστημα 2005-2010 συμμετείχε ως ηθοποιός και τραγουδίστρια στην θεατρική ομάδα του Νίκου Καλογερόπουλου και στο μουσικό σχήμα “Άποροι Άρχοντες”, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

 Ως ηθοποιός συνεργάζεται με το σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή.

 

 Από το 2011 και μετά έχει κάνει σειρά εμφανίσεων με την Αρετή Κοκκίνου παρουσιάζοντας την κοινή τους δισκογραφική δουλειά και τραγούδια του κόσμου.

 Συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Δημήτρη Κάσσαρη και το συγκρότημα Μεσογειακής μουσικής “Ταξιδευτές” και

με τον κιθαριστή και συνθέτη Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, με κοινές εμφανίσεις στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

*Είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής “Άραθελ” . Είναι η φωνή του συγκροτήματος ”Ethnic gr” που παρουσιάζει τσιγγάνικες και διεθνείς μουσικές, διανθισμένες με πρόζα σε κείμενα του Λεωνίδα Τσίπη.

  Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος ”The Lunatics” ( Pink Floyd Tribute Band), όπως και με το rock σχήμα “George Skordilis Band”.

 

 Στις συνεργασίες της περιλαμβάνονται οι παραστάσεις:

1) “Γυναίκες Δημιουργοί”, όπου ερμηνεύουν τραγούδια ελληνίδων συνθετριών και στιχουργών η ίδια και ο Νίκος Καρακαλπάκης,

2) ”Μελοποιημένη Ποίηση”, που μοιράζονται το ερμηνευτικό μέρος με τον Δημήτρη Ερατεινό  
3) “Σουίτα μέσα στο χρόνο”, με έργα λόγιας μουσικής από το μπαρόκ έως σήμερα, όπου έχει το ρόλο της αφηγήτριας,

4) ”Όλα της Μουσικής τα Αρώματα… επί σκηνής”, όπου ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου και σε διαφορετικά μουσικά στυλ, με συνοδεία κιθάρας και βιολοντσέλου- μαντολίνου.


 Από το 2015 εργάζεται εθελοντικά στην ΕΡΤopen, ως ραδιοφωνική παραγωγός της μουσικής εκπομπής ”Στης Μουσικής τα Αρώματα”.

Next Show

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu